Spread the love

1) Κωδικοποιητές, προγραμματιστές υπολογιστών

Τεχνολογικές εργασίες όπως η κωδικοποίηση και ο προγραμματισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών θα μπορούσαν σύντομα να καλυφθούν από ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που οι ειδικοί λένε ότι είναι ολοένα και πιο ικανά να κάνουν αυτό το είδος εργασίας, επειδή προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT επιδεικνύουν ήδη οξύτητα στη μείωση του αριθμού.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

2) Εργασίες μέσων ενημέρωσης – διαφήμιση, συγγραφή

Η δημιουργία περιεχομένου γενικά θα μπορούσε μια μέρα να παραχθεί από την τεχνητή νοημοσύνη, με τα υπάρχοντα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης να δείχνουν πολλά υποσχόμενα στην ικανότητά τους να διαβάζουν, να γράφουν και να κατανοούν δεδομένα που βασίζονται σε κείμενο.

«Η ανάλυση και η ερμηνεία τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων και πληροφοριών που βασίζονται στη γλώσσα είναι μια δεξιότητα που θα περίμενε κανείς να ενισχύσει τις παραγωγικές τεχνολογίες AI», σχολίασε η Anu Madgavkar, συνεργάτης στο Παγκόσμιο Ινστιτούτο McKinsey.

3) Δικηγόροι, νομικοί βοηθοί

Καθώς τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης προχωρούν, οι θέσεις εργασίας στη νομοθεσία που σχετίζονται με πληροφορίες βρίσκονται επίσης στο τεμάχιο. Οι δικηγόροι και οι νομικοί βοηθοί που ασχολούνται με μεγάλες ποσότητες πληροφοριών προκειμένου να τις μεταφράσουν σε κάτι πιο εύπεπτο μέσω μιας νομικής σύνοψης ή γνώμης αντιμετωπίζουν αυξανόμενο ανταγωνισμό από προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να κάνουν το ίδιο πράγμα.

4) Αναλυτές έρευνας αγοράς

Η συλλογή δεδομένων και τα καθήκοντα προσδιορισμού των τάσεων των αναλυτών έρευνας αγοράς είναι ένας άλλος τομέας όπου η τεχνητή νοημοσύνη λέγεται ότι υπερέχει λόγω της ικανότητάς της να μεταφράζει πληροφορίες με εντολή.

5) Δάσκαλοι

Οι μαθητές σε όλη τη χώρα χρησιμοποιούν ήδη προγράμματα όπως το ChatGPT για να εξαπατήσουν την εργασία τους και οι δάσκαλοι που το εντοπίζουν αντιμετωπίζουν επίσης την πιθανότητα να αντικατασταθούν από προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης.

«Αν και έχει σφάλματα και ανακρίβειες όσον αφορά τη γνώση, αυτό μπορεί εύκολα να βελτιωθεί», δήλωσε ο Pengcheng Shi, αναπληρωτής κοσμήτορας στο τμήμα υπολογιστών και επιστημών της πληροφορίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ρότσεστερ, σημειώνοντας ότι το ChatGPT «μπορεί εύκολα να διδάξει μαθήματα ήδη . “Βασικά, χρειάζεται απλώς να εκπαιδεύσετε το ChatGPT.”

6) Οικονομικοί σύμβουλοι

Τα αριθμητικά δεδομένα που επεξεργάζονται οι οικονομικοί αναλυτές και οι προσωπικοί οικονομικοί σύμβουλοι είναι εύκολα εφικτά ακόμη και από τις υπάρχουσες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, πόσο μάλλον τα πιο πρόσφατα και καλύτερα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης που δεν έχουν ακόμη έρθει.

7) Έμποροι

Το ίδιο ισχύει και για τους εμπόρους, οι οποίοι επί του παρόντος εκτελούν εργασίες που μπορούν εύκολα να επιτευχθούν από υπολογιστές. «Σε μια επενδυτική τράπεζα, οι άνθρωποι προσλαμβάνονται από το κολέγιο και περνούν δύο, τρία χρόνια για να εργαστούν σαν ρομπότ και να κάνουν μοντελοποίηση στο Excel – μπορείτε να κάνετε την τεχνητή νοημοσύνη να το κάνει αυτό», σχολίασε περαιτέρω ο Shi.

8) Γραφίστες

Στα τέλη του περασμένου έτους, τρεις καθηγητές μίλησαν για ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται DALL-E που μπορεί να δημιουργήσει εικόνες σε δευτερόλεπτα, σε αντίθεση με τις εβδομάδες ή και μήνες που θα χρειαζόταν ένας άνθρωπος γραφίστας για να παράγει τις ίδιες εικόνες.

9) Λογιστές

Η πνευματική εργασία κινδυνεύει επίσης από την εξαγορά της τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων λογιστών, ακόμη και δικηγόρων – εξαρτάται μόνο από το πόσο μακριά θα φτάσει η τεχνολογία όσον αφορά την κατανόηση των αποχρώσεων αυτού του τύπου εργασίας.

10) Πράκτορες εξυπηρέτησης πελατών

Όποιος έχει χρησιμοποιήσει το ChatGPT έστω και μία φορά γνωρίζει ότι, από πολλές απόψεις, το εργαλείο είναι σαν να έχει να κάνει με έναν ανθρώπινο παράγοντα εξυπηρέτησης πελατών που έχει εκπαιδευτεί σε ρομποτικούς τρόπους για να χειρίζεται πελάτες. Μήπως το ChatGPT και άλλα παρόμοια προγράμματα θα αντικαταστήσουν τις ανθρώπινες εργασίες εξυπηρέτησης πελατών;

Από Evia Time