Spread the love
ελμε ευβοιας δρασεις κορονοιος

Η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, έφερε πρωτόγνωρες ανατροπές στις ζωές όλων μας και μια καινούργια δύσκολα διαχειρίσιμη πραγματικότητα, που θα δοκιμάσει τα όρια των αντοχών αλλά και της αλληλεγγύης μας. Μέσα σε αυτή τη νέα συγκυρία, πολλές οικογένειες μαθητών/τριών μας, κάποιες εκ των οποίων, είχε έτσι κι αλλιώς αγγίξει σκληρά η οικονομική κρίση, τώρα δοκιμάζονται ακόμη περισσότερο.


Ως υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι εκπαιδευτικοί, που πάντα ανταποκρινόμαστε άμεσα και θετικά σε περιόδους κρίσεων (οικονομική κρίση, προσφυγικό, πυρκαγιά στο Μάτι κ.λ.π) νιώθουμε την ανάγκη να σταθούμε και τώρα αλληλέγγυοι/ες, ώστε η επόμενη μέρα, όταν με το καλό επιστρέψουμε στις ζωντανές κυψέλες της μάθησης και της ζωής, να μας βρει με την κοινωνία όρθια.
Ως σωματείο, μας απασχολεί ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή, η κατάσταση των οικογενειών των μαθητών/τριών μας, που όχι μόνο δε διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για να πραγματοποιήσουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία, αλλά δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν και τα απαραίτητα προς το ζην. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να προβούμε σε μια σειρά από ενέργειες, που πιστεύουμε θα βρουν ανταπόκριση από το σύνολο των φορέων της πόλης, της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας.
1. Σε συνεργασία με τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων να προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τις οικογένειες μαθητών/τριών που πλήττονται από την κρίση
2. Να πιέσουμε ώστε να ενταχθούν στα προγράμματα επωφελούμενων (σίτιση, βοήθεια στο σπίτι) της Περιφέρειας και των Δήμων του νομού μας, οι οικογένειες αυτές, ξεπερνώντας αυτό το διάστημα χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες
3. Επειδή η κρίση μπορεί να κρατήσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα,  σε συνεννόηση με τους υπευθύνους των super markets της πόλης να τοποθετήσουμε, καλάθια αλληλεγγύης της ΕΛΜΕ Εύβοιας, για πληττόμενες οικογένειες, όπου οι συνάδελφοι και οι πολίτες θα μπορούν να αφήνουν κάποια πράγματα από την επισυναπτόμενη λίστα, όταν πραγματοποιούν τα δικά τους ψώνια, για όσο καιρό διαρκεί η κρίση και καραντίνα. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, η βοήθεια θα διοχετεύεται στις οικογένειες που  συνέχεια θα φτιαχτούν πακέτα για την κάθε οικογένεια.
4. Να συμβάλλουμε με το ποσό των 1000 Ευρώ από το ταμείο της ΕΛΜΕ για την αγορά κρέατος, νωπών προϊόντων καθώς και φρέσκων φρούτων ή λαχανικών, εν όψει του Πάσχα
5. Σε αυτή τη χρονική στιγμή και εν όψει του Πάσχα, τις ημέρες που επισκέπτεστε το super market για τις δικές αας προμήθειες,  μπορείτε να επιλέξετε ό,τι επιθυμείτε, από την παρακάτω λίστα ειδών. Στη συνέχεια πρέπει να τα παραδώσετε μέσα σε σακούλες, στο 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, τη Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 13/4 και ώρα 10-2 μ.μ., όπου στο προαύλιο θα υπάρχουν ειδικά τοποθετημένα καλάθια αλληλεγγύης, για το σκοπό αυτό.
Για την δράση αυτή θα χρειαστούμε τη βοήθεια των Δ/ντών/ριών, ώστε να υποδειχθούν οι  οικογένειες από κάθε σχολείο, καθώς και κάποιων εθελοντών/ντριών για τη διανομή της αλληλεγγύης από το 5ο  Γυμνάσιο ή στα σπίτια των ενδιαφερόμενων εφόσον αδυνατούν να προσέλθουν
Επειδή βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας, με τα περιοριστικά μέτρα να έχουν αυστηροποιηθεί, το Δ.Σ. έχει έρθει σε επαφή με την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας, για να εξασφαλιστεί ειδική άδεια μετακίνησης, για τις συγκεκριμένες ημέρες που θα πραγματοποιηθεί η δράση.
Τηλ. επικοινωνίας για περισσότερες διευκρινίσεις: 6936192429
ΛΙΣΤΑ ΕΙΔΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
1. ΖΥΜΑΡΙΚΑ
2. ΡΥΖΙ
3. ΟΣΠΡΙΑ
4. ΓΑΛΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
5. ΑΛΕΥΡΙ
6. ΖΑΧΑΡΗ
7. ΚΑΦΕΣ
8. ΜΠΙΣΚΟΤΑ
9. ΚΡΟΥΑΣΑΝ
10. ΛΑΔΙ
11. ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ
12. ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
13. ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΤΟΜΑΤΑΣ
14. ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ
15. ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΑΡΤΙΑ (ΚΟΥΖΙΝΑΣ,ΥΓΕΙΑΣ)
16. ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ
17. ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ
18. ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ Κ.Λ.Π)
19.Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ

Από Evia Time

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *