Spread the love

Χάρη στην αλληλεγγύη των συναδέλφων και συμπολιτών μας, σήμερα Δευτέρα 9/8/2021 συγκεντρώσαμε στο 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, 7 κούτες φαρμακευτικό υλικό, που κατευθύνονται στο Δήμο Αιδηψού-Ιστιαίας,

250 κιλά ζωοτροφές που κατευθύνονται στο Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας, καθώς επίσης νερά, ζαχαρώδη και αρτοσκευάσματα που κατευθύνονται, στο μέτωπο που μαίνεται ακόμη, στις Γούβες.


Είναι συγκινητική η εκδήλωση συμπαράστασης και έμπρακτης αλληλεγγύης μέσα από τα δεκάδες τηλεφωνήματα που δεχόμαστε καθημερινά από ανθρώπους σε όλη Ελλάδα αλλά και χώρες του εξωτερικού, που παρακολουθούν συγκλονισμένοι/ες το εκτυλισσόμενο δράμα στη Β. Εύβοια και επιθυμούν να συμβάλλουν με κάθε τρόπο. 


Σήμερα επικοινωνήσαμε με τους/τις συναδέλφους/ισσες, Διευθντές/τριες από τα σχολεία της πληγείσας περιοχής, για να ενημερωθούμε αν υπάρχουν ζημιές. Σε γενικές γραμμές η εικόνα των σχολείων είναι καλή, ελάχιστες, ευτυχώς, οι φθορές, κυρίως στον αύλειο και περιβάλλοντα χώρο. Είναι όμως σημαντικό, για πρακτικούς και ψυχολογικούς λόγους να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ζημιές πριν ανοίξουν τα σχολεία. Οι σχολικές επιτροπές των Δήμων της περιοχής πρέπει να πιστωθούν με έκτακτα κονδύλια, και οι όποιες εργασίες να αρχίσουν την επόμενη της κατάσβεσης.

Τα σχολεία μας θα τα ξαναλειτουργήσουμε όλα, σε όλες τις περιοχές της Β. Εύβοιας, ακόμη και αν υπάρχουν τμήματα με ένα μαθητή ή μαθήτρια. Καμία σκέψη να μην περάσει από τα μυαλά των διοικούντων για υπολειτουργία, συγχώνευση ή κατάργηση σχολικών μονάδων. Επίσης, ως ΕΛΜΕ, θα προτείνουμε φέτος, κορονοϊού επιτρέποντος, όλες οι εκδρομές και οι περιβαλλοντικές δράσεις και εξορμήσεις να πραγματοποιηθούν στη Β. Εύβοια. Τα παιδιά μας πρέπει να δουν, να μάθουν και να μην ξεχάσουν ποτέ ότι το ομορφότερο κομμάτι της Εύβοιας και ένα από τα ωραιότερα της Ελλάδας εγκαταλείφθηκε για περισσότερο από μια βδομάδα, από τους κυβερνώντες, στο έλεος της πύρινης λαίλαπας! 

Θα απαιτήσουμε να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του νομού Ευβοίας, με πλήρη στελέχωση εκπαιδευτικών, σχετικών με το περιβάλλον, ειδικοτήτων. 

Ως ΕΛΜΕ Εύβοιας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να απαλύνουμε τον πόνο και τις πληγές των πυρόπληκτων και θα φροντίσουμε ώστε η δικαιολογημένη και απολύτως θεμιτή οργή τους και οργή μας να μετουσιωθεί σε αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους και επαναλειτουργία των ζωτικών δραστηριοτήτων του τόπου τους.

Οι ΕΛΜΕ ή οι απλοί συνάδελφοι και συμπολίτες που επιθυμούν να συμβάλουν στην παλλαϊκή αυτή προσπάθεια μπορούν να καταθέτουν ό,τι ποσό επιθυμούν στο κάτωθι λογαριασμό: 

Eurobank

GR5802606770000100102755624

Αύριο Τρίτη 10/8/2021, μαγειρεύουμε και παραδίδουμε στην ανοιχτή δομή El Camino, Γαζέπη 51, έως τις 11 π.μ. έτοιμες μερίδες φαγητού, για να παραδοθούν στην Λίμνη, την Αγία Άννα και τις γύρω περιοχές Τηλ. επικ.6971764540.

Την Πέμπτη 12/8/2021 από τις 9-1 μ.μ. θα βρισκόμαστε στο 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας για συλλογή βοήθειας. 

Θα αναρτήσουμε επικαιροποιημένη λίστα ειδών μόλις μας ενημερώσουν οι σύνδεσμοί μας από την Β.Εύβοια.

Συνάδελφοι/ισσες,

Όταν οι φωτιές σβήσουν και αποκαλυφθεί όλο το μέγεθος της καταστροφής, ο λαός θα είναι αυτός που θα σώσει το λαό, με τη δύναμη της αλληλεγγύης, την επιμονή της προσπάθειας και τη διάρκεια της αφοσίωσης.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας 

Η πρόεδρος Η γεν. γραμματέας 

Χαρά Νίκα Γωγώ Μοσχολιού


Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο!

Από Evia Time

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

×