Spread the love

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Εύβοιας συναντήθηκε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου με το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας προκειμένου να  συζητήσουμε για τα οξυμένα και χρόνια προβλήματα του νοσοκομείου, τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, λοιπό προσωπικό.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο!

 Όπως μας ενημέρωσε η πρόεδρος και τα μέλη του Σωματείου,  με τη μεταφορά του νοσοκομείου στο νέο κτίριο μεταφέρθηκαν και οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό αφού ο υπάρχων οργανισμός του 2012 είχε ήδη 290 οργανικά κενά. Οι ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού  προσωπικού έχουν σαν συνέπεια να δημιουργούνται σοβαρά και επικίνδυνα προβλήματα: Οι  κλινικές γεμίζουν. Καθυστερούν οι εξετάσεις. Αυξάνονται αναγκαστικά οι ημέρες νοσηλείας. Ο μαγνητικός τομογράφος δεν λειτουργεί κάθε ημέρα. Το παιδιατρικό τμήμα είναι σε διάλυση, σε ένα διάδρομο δίπλα στη μαιευτική κλινική. Το τμήμα βρεφών – προώρων δε λειτούργησε ποτέ. Ενώ υπάρχουν μηχανήματα για μονάδα προώρων δεν αξιοποιούνται λόγω υποστελέχωσης.  Οι λίστες των τακτικών χειρουργείων φθάνουν τους 300. Χρειάζονται δύο και τρεις μήνες προκειμένου να βρεθεί ραντεβού, σε μια σειρά ειδικότητες. Στα επείγοντα χρειάζονται ώρες αναμονής  γιατί είναι πολύς ο κόσμος ή γιατί δεν εφημερεύουν ειδικότητες. Το ΕΚΑΒ είναι υποστελεχωμένο , με γερασμένα και ανεπαρκή ασθενοφόρα. Το κράτος αντί να το στελεχώσει, μισθώνει  ιδιωτικά  ασθενοφόρα τα οποία δεν καλύπτουν τις ανάγκες και βάζει τους ιδιώτες από το «παράθυρο»

 Το  νοσοκομείο Χαλκίδας εφημερεύει καθημερινά!!! Αυτό σημαίνει κούραση, εντατικοποίηση για το προσωπικό, χαμένα ρεπό και άδειες.

Στις νέες προκηρύξεις που ανακοίνωσε το Υπουργείο  (775 για όλη την Ελλάδα) αναμένονται 8 άτομα!!!!!! 

Το ίδιο τραγική είναι η εικόνα και στα άλλα δύο νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου αλλά και στα κέντρα Υγείας Χαλκίδας, Ιστιαίας, Μαντουδίου, Ψαχνών, Αλιβερίου,  με συνέπεια πολλοί ασθενείς να καταλήγουν στο νοσοκομείο Χαλκίδας προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Κοινή διαπίστωση στη συνάντηση ήταν ότι η  επικίνδυνη αυτή κατάσταση είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας που  άσκησαν οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση και επιδρά καθοριστικά στην επιδείνωση των αναγκαίων υπηρεσιών στους ασθενείς και στην  εντατικοποίηση της δουλειάς του υγειονομικού προσωπικού, την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας. 

Το θέμα μας αφορά άμεσα. Αφορά την υγεία και τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας.

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων θα προχωρήσει σε πολύμορφες δράσεις να ενημερώσει τα μέλη του για την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας και ειδικότερα στην Εύβοια, θα επιδιώξει να συντονιστεί με τις άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις, με το σωματείο των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, για κοινές πρωτοβουλίες και δράση,  να απαντήσουμε μαζικά και δυναμικά για να διεκδικήσουμε:

  • Την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου Χαλκίδας, των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας όλου του νομού της Εύβοιας.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά και να στελεχωθούν πλήρως  με το κατάλληλο μόνιμο προσωπικό και να λειτουργούν πλήρως όλα τα τμήματα. 
  • Το ΕΚΑΒ να στελεχωθεί πλήρως με το κατάλληλο πλήρωμα και να προμηθευτεί νέα, σύγχρονα και επαρκή σε αριθμό οχήματα.
  • Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας  που βρίσκονται σε διάφορες σχέσεις εργασίας. 
  • Να υπάρξει γενναία αύξηση των κονδυλίων για την υγεία.
  • Για πλήρη, δημόσια και δωρεάν υγεία και περίθαλψη για όλο το λαό.

Από Evia Time