Spread the love

Διοργάνωση Συνεδρίου και Εργαστηρίου Διαβούλευσης για την δημιουργία Κοινής Στρατηγικής και Σχεδίου Δράσης για την διαχείριση και προώθηση προορισμών με βάση τις 5 αισθήσεις, στα πλαίσια του έργου ADRION 5 SENSES 

Σκοπός του Εργαστηρίου Διαβούλευσης είναι να προσδιοριστούν επακριβώς οι στόχοι και η στρατηγική της Εύβοιας για την ανάπτυξη της ως προορισμό επισκεπτών, με εργαλείο τις 5 αισθήσεις και την πολιτιστική/φυσική κληρονομιά της. Τα θέματα που θα απασχολήσουν την συζήτηση αφορούν τα γνωστικά πεδία της Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (destination management, place branding), μάρκετινγκ των αισθήσεων (sensory marketing) και η αειφόρα αξιοποίηση του πολιτιστικού και φυσικού αποθέματος.

Η Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε. στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο έργο ADRION 5 SENSES, διοργανώνει το Συνέδριο του Έργου την 11η Απριλίου 2019 στον Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και ώρα προσέλευσης 17:00. Στόχος του Συνεδρίου στην Περιφερειακή Ενότητα της Εύβοιας είναι να διεξαχθεί δημόσια διαβούλευση επί της Κοινής Στρατηγικής και Πλάνου Δράσης για την ανάπτυξη, προώθηση και διαχείριση του προορισμού Αδριατική-Ιόνιο (ADRION).

Η Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε. συμμετέχει ως εταίρος στο έργο «ADRION 5 SENSES – Building the ADRION Brand Name in Tourism: Indulging all Five Senses» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg ADRION 2014-2020. Ο κύριος στόχος του Προγράμματος είναι να λειτουργήσει ως οδηγός πολιτικής και καινοτόμος για τη διακυβέρνηση, προωθώντας την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μεταξύ των κρατών εταίρων, αξιοποιώντας τους πλούσιους φυσικούς, πολιτιστικούς και ανθρώπινους πόρους, καθώς και ενισχύοντας την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις χώρες Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Σερβία και Σλοβενία.

Το έργο ADRION 5 SENSES έχει ως στόχο την οικοδόμηση και προώθηση του σήματος ADRION στον τουρισμό ικανοποιώντας και τις πέντε αισθήσεις των τουριστών. Το έργο προωθεί το μοντέλο του αειφόρου τουρισμού, που βασίζεται σε καινοτόμα, υψηλής ποιότητας, τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Το έργο ADRION 5 SENSES, προσεγγίζει ολιστικά τις πέντε αισθήσεις – όραση – ακοή – όσφρηση – γεύση – αφή – και στοχεύει στην αύξηση χρήσης τεχνικών αισθητηριακού μάρκετινγκ στην περιοχή Αδριατικής – Ιονίου (ADRION), καθώς και την χρήση σχετικών στρατηγικών και εργαλείων. Απώτερος σκοπός είναι η ενίσχυση του προορισμού ADRION.

Το έργο ADRION 5 SENSES αξιοποιεί την φυσική/πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής της ADRION, ώστε να επιτύχει την ικανοποίηση των επισκεπτών και την «αφοσίωση» τους στον συγκεκριμένο προορισμό. Ταυτόχρονα το έργο αξιοποιεί τα κοινά χαρακτηριστικά της περιοχής της Αδριατικής – Ιονίου, αλλά και την μοναδική ταυτότητα της κάθε περιοχής.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου του Έργου, η Ομάδα Έργου του ADRION 5 SENSES θα παρουσιάσει το προσχέδιο της Στρατηγικής και Πλάνου Δράσης για την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν από φορείς αντίστοιχες προσπάθειες και δράσεις που έχουν εφαρμογή στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας από Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς, το οποίο και θα συζητηθεί κατά την διάρκεια Εργαστηρίου Διαβούλευσης.

Το πρόγραμμα

17:00 – 17:30 Προσέλευση και Εγγραφές
17:30 – 17:45 Χαιρετισμοί επισήμων
17:45 – 18:00 Παρουσίαση Προγραμμάτων Αναπτυξιακής Εύβοιας Α.Ε.- Κούκουζας Ευάγγελος, πρόεδρος Δ.Σ.
18:00 – 18:10 Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ADRION 5 SENSES – Πλαίσιο έργου
18:10 – 20:00 Παρουσιάσεις δράσεων Δημόσιων και Ιδιωτικών Φορέων

· Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Ηλίας Μπουρμάς, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Αθλητισμού

Θέμα: «Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Προορισμός 4 Εποχών»

· Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας – Γ. Κελαϊδίτης, πρόεδρος Δ.Σ.

Θέμα: «Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα στη σύνδεση της Αγροδιατροφής με τον Τουρισμό»

· Επιμελητήριο Εύβοιας – Αγιοστρατίτη Παρασκευή, πρόεδρος Δ.Σ.

Θέμα: «Γαστρονομικός Τουρισμός – Γεύση»

· Ένωση Ξενοδόχων – Ζαφείρης Αθανάσιος, αντιπρόεδρος Δ.Σ.

Παρουσιάσεις παραδειγμάτων εφαρμογής προγραμμάτων τουρισμού εμπειρίας από Ιδιωτικούς Φορείς

· Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Αντιοτών “Ο Αντιάς” – Π. Τζαναβάρης, πρόεδρος Δ.Σ.

Θέμα: «Η σφυριχτή γλώσσα στο BRAND της ακοής»

· Εταιρεία Vivarte – Γιώργος Τσιντανέλης

Θέμα: «Πολιτιστικός Τουρισμός ( Σύνδεση Πολιτισμού- Τουρισμού)»

· Ξενώνας Ελαιώνας – Μαρίνα Βαλλή

Θέμα: «Απολαμβάνουμε με όλες τις αισθήσεις»

· Μανιτάρια Δίρφυς – Λευτέρης Λαχουβάρης

Θέμα: «Αγροτουριστικές Δράσεις των Μανιταριών Δίρφυς»

· Ascada Farm – Μηλιώτης Στάθης

Θέμα: «Κύμη: Ένα γαστρονομικό ταξίδι εμπειρίας με οδηγό το Σύκο»

· Παρουσίαση «Οιδίπους Πολιτιστική Διαδρομή»

20:00- 20:30 Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ADRION 5 SENSES – Στρατηγική και Σχέδιο Δράσης

20:30- 20:50 Διάλειμμα

20:50- 22:00 Εργαστήριο Διαβούλευσης επί της Στρατηγικής και Σχεδίου Δράσης, Συμπεράσματα

22:00 Ελαφρύ Δείπνο

*Η συμμετοχή στο Εργαστήριο Διαβούλευσης απαιτεί προ-εγγραφή καθώς οι θέσεις συμμετεχόντων είναι περιορισμένες (30).

Εγγραφές στο: https://goo.gl/forms/m5nh6Nwfn8uuS8M33, στο email adrion5senses@gmail.com με θέμα «DAE – Εγγραφή σε Εργαστήριο» ή και στην Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο ADRION 5 SENSES μπορούν να βρεθούν στο: https://adrion5senses.adrioninterreg.eu/

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο!

Από Evia Time

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

×