ΒΑΚΑ
Spread the love

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022, συμμετείχε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα ως εισηγήτρια για το θέμα «Αδυναμία κάλυψης λειτουργικών και επενδυτικών αναγκών των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα».

ΒΑΚΑ
Έλενα Βάκα – Δήμαρχος Χαλκιδέων

Κατά την εισήγησή της η Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη κατάρτισης του προϋπολογισμού του έτους 2023, με βάση τη νομοθετική ρύθμιση που είχε χρησιμοποιηθεί και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού 2022, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «οι ανάγκες παροχής υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός), καθώς και οι ανάγκες σε προσωπικό είναι ιδιαίτερα αυξημένες και οι συνθήκες που αναφέρονται στη νομοθετική διάταξη παρ.2, του άρθρου 15 του Ν.4915/2022, δεν έχουν εκλείψει.». 

Επιπλέον επισήμανε ότι στις δύσκολες συνθήκες του κορονοϊού και των φυσικών καταστροφών προστέθηκε ο πόλεμος της Ουκρανίας, προκαλώντας ενεργειακή κρίση και αδυναμία πληρωμής υποχρεώσεων προς τη ΔΕΗ σε πολλά νοικοκυριά και κατ’ επέκταση και στους Δήμους, λόγω αδυναμίας είσπραξης των ανταποδοτικών τελών.

Καταλήγοντας τόνισε ότι συνέπεια όλων αυτών είναι ότι πολλοί Δήμοι, όπως και ο Δήμος Χαλκιδέων, αδυνατούν να καταρτίσουν τους προϋπολογισμούς του 2023 με την υποχρέωση της ισοσκέλισης της ανταποδοτικής υπηρεσίας, όπως ορίζεται από τις νέες νομοθετικές διατάξεις, θέμα για το οποίο η Δήμαρχος έχει αποστείλει και σχετική επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.

Από Evia Time

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.