Spread the love

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 21 Απριλίου στο bioRxiv σημείωσε ότι: Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο «είναι πιθανό να είναι τάξεις μεγέθους υψηλότερες από τη μέση παραγωγή βοείου κρέατος». Οι συγγραφείς της μελέτης από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Davis σημείωσαν ότι το μοντέλο που χρησιμοποίησαν « συνήθως έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες μελέτες», υποδηλώνοντας ότι ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος του καλλιεργημένου κρέατος εργαστηρίου, είναι πιθανό να είναι υψηλότερος από τα συμβατικά συστήματα παραγωγής βοείου κρέατος.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο!

Ενώ η προοπτική του κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο αφαιρεί την ανάγκη για γη, νερό και αντιβιοτικά στην κτηνοτροφία, η διαδικασία που εμπλέκεται σε αυτό απέχει πολύ από το μηδενικό άνθρακα. Τα αυξημένα επίπεδα CO2 θα ήταν απαραίτητα για τις διαδικασίες καθαρισμού που παρέχουν θρεπτικά συστατικά στα καλλιεργημένα κύτταρα, τα οποία αφαιρούνται από ζώα ή φυτά και αναπτύσσονται σε ευνοϊκό τεχνητό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του UC Davis, οι διαδικασίες καθαρισμού για το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο στοχεύουν στην εξάλειψη των ενδοτοξινών. Ακόμη και μια μικρή ποσότητα αυτών των τοξινών μπορεί να εμποδίσει την αναπαραγωγή των κυττάρων.

«Η χρήση αυτών των μεθόδων βελτίωσης συμβάλλει σημαντικά στο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος που σχετίζεται με τα φαρμακευτικά προϊόντα, καθώς είναι εντάσεως ενέργειας και πόρων», έγραψαν.

Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι κάθε κιλό κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο που καλλιεργείται με εξαιρετικά επεξεργασμένα μέσα καλλιέργειας θα μπορούσε να παράγει από 542 λίβρες (246 κιλά) έως 3.325 λίβρες (1.508 κιλά) εκπομπών CO2. Με βάση αυτούς τους αριθμούς, υπολόγισαν ότι η πιθανότητα υπερθέρμανσης του πλανήτη του καλλιεργημένου κρέατος είναι μεταξύ 4 και 25 φορές μεγαλύτερη από αυτή του βοείου κρέατος λιανικής.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΠΗΓΗ – newstarget.com

Από Evia Time