Spread the love
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας» Φάνης Σπανός, την Δευτέρα 8/4/19, παρουσίασε στο αμφιθέατρο της Π.Ε. Εύβοιας,  την ομάδα του συνδυασμού του για την Εύβοια. 
Πρόκειται για 27 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους από κάθε περιοχή του Νομού, κάθε επαγγελματικού κλάδου και όλων των ηλικιών.  
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, στην ομιλία του αναφέρθηκε σε όλα όσα έχουν επιτευχθεί αυτά τα 4,5 χρόνια στην Εύβοια. Στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου, στην ολοκλήρωση του Νοσοκομείου Χαλκίδας, στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για τα λιμάνια και τα υδατοδρόμια, στις επενδύσεις για τον πρωτογενή τομέα, στην ενίσχυση του τουρισμού, στην ανάδειξη των ιστορικών πολιτιστικών χώρων και τις πολλές ακόμα παρεμβάσεις της καθημερινότητας.

Ο Φάνης Σπανός παρουσίασε έναν-έναν τους υποψηφίους, οι οποίοι κέρδισαν το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Γιατρός από την Κύμη
Μαρία Αναγνώστου, Αρχιτέκτονας μηχανικός από την Ιστιαία
Νίκος Αντωνίου, Γιατρός από την Αμάρυνθο
Ιωάννα Ανυφιώτη, Επιχειρηματίας από τη Λίμνη
Κωνσταντίνος Βαρδακώστας, Επιχειρηματίας και Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας από το Βασιλικό
Δημήτρης Βερνέζος, Αγιογράφος από το Προκόπι
Δημήτρης Βουρδάνος, Οικονομολόγος, πρώην Αντιπεριφερειάρχης από την Άτταλη
Κώστας Γαλάνης, Φυσικός – ιδιοκτήτης Φροντιστηρίου από τον Πισσώνα
Νίκος Γεροκωνσταντής, Δικηγόρος από τη Χαλκίδα
Πένυ Γκάνη, Μουσειολόγος από τη Χαλκίδα
Αργύρης Ζουρμπάκης, Φυσικοθεραπευτής από τη Χαλκίδα
Γιώργος Κελαϊδίτης, Επιχειρηματίας – Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης από την Νέα Αρτάκη
Δέσποινα Κομίλη, Δασολόγος – Προϊσταμένη του τμήματος Διαχείρισης και Προστασίας στη Διεύθυνση Δασών από τη Χαλκίδα
Γιάννης Κοτρογιάννης, Οικονομολόγος – λογιστής από τη Χαλκίδα
Βαγγέλης Κούκουζας, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας και επιχειρηματίας από το Βασιλικό
Άννα Κουτσούπη, Ελεύθερη Επαγγελματίας από τη Σκύρο
Νίκη Κωνσταντινάκη, Προϊσταμένη Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, από τα Ψαχνά
Παναγιώτης Μάλλιος, Προϊστάμενος ΕΛΤΑ από το Αλιβέρι
Όλγα Μπόκαρη, Μηχανολόγος Μηχανικός – Προϊσταμένη τμήματος καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου από το Αλιβέρι
Ηλίας Μπουρμάς, Δικηγόρος από τη Χαλκίδα
Γιώργος Παλυβός, Επιχειρηματίας από την Κάρυστο
Μαρία Παπανικολάου, Νοσηλεύτρια – Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Χαλκίδας από τη Χαλκίδα
Βαγγέλης Σαλεμής, Γεωπόνος – Επιχειρηματίας από την Αυλίδα
Γιάννης Σαλταγιάννης, Τοπογράφος μηχανικός από τη Χαλκίδα
Γεωργία Σιαράπη, Επιχειρηματίας – Αντιπρόεδρος Βενζινοπωλών Ευβοίας, από την Ερέτρια
Ανδρέας Τοουλιάς, Γιατρός από την Ιστιαία
Λίζα Χαπίδου, Νηπιαγωγός από την Αιδηψό

Κλείνοντας την ομιλία του ζήτησε από τους πολίτες να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους,

τονίζοντας πως η Στερεά Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην τροχιά ανάπτυξης που βρίσκεται ήδη και να μην χαθεί ούτε μια ώρα δουλειάς.

Ολόκληρη η ομιλία του Φάνη Σπανού:

Καλησπέρα,  Σας ευχαριστώ όλους!  Σας ευχαριστώ που είστε σήμερα εδώ!
Κυρίως σας ευχαριστώ για όσα ζήσαμε από το 2014, που ταξιδέψαμε με τον Κώστα Μπακογιάννη για να αλλάξουμε στην καρδιά της Ελλάδας!  Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για μένα.  Γιατί όλα ξεκίνησαν εδώ.  Σε αυτή την πόλη.  Την πόλη που γεννήθηκα, που εργάζομαι και ζω. Την πόλη που έπαιξα σαν παιδί και που παίζουν σήμερα τα δικά μου παιδιά.

Τη Χαλκίδα μας.  Δυσκολεύομαι να κρύψω τη συγκίνησή μου.  Γιατί βλέπω γύρω ανθρώπους που μου θυμίζουν κάθε φάση της ζωής μου.  Από την οικογένειά μου και τους παιδικούς μου φίλους, μέχρι τους ανθρώπους που συνδέθηκα αργότερα, επαγγελματικά και φιλικά.  Και φυσικά, τους συναδέλφους και συνεργάτες μου στην Αυτοδιοίκηση.  Από το Δήμο Χαλκιδέων, από τους Δήμους ολόκληρης της Εύβοιας και βέβαια την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Βλέπω τον Βουλευτή, τον Σίμο Κεδίκογλου, τον πρώην Υπουργό τον Κώστα Μαρκόπουλο, τον πρώην Δήμαρχο το Θανάση Ζεμπίλη. Τους Δημάρχους και τους υποψηφίους Δημάρχους! Τους πρώην υπουργούς και βουλευτές, τον Άγγελο τον Πνευματικό, τον Λευτέρη τον Παπαγεωργόπουλο, τον Μιχάλη Σίδερη.

Φίλες και φίλοι,  νιώθω τυχερός που είμαι Ευβοιώτης. Ο τόπος μας είναι πανέμορφος. Και δεν αναφέρομαι μόνο στη Χαλκίδα. Τα τελευταία πέντε χρόνια είχα τη χαρά να επισκεφτώ ξανά και ξανά κάθε γωνιά της Εύβοιας, από τη Λιχάδα μέχρι το Κάβο Ντόρο και από τη Σκύρο ως τη Βοιωτική ακτή.

Γυρίσαμε πρώτη φορά ολόκληρη την Εύβοια το 2014 με τον Κώστα Μπακογιάννη για να καταγράψουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου.  Και πάνω σε αυτά σχεδιάσαμε, οργανώσαμε τη δουλειά μας, τους στόχους και τις διεκδικήσεις μας.
Και πετύχαμε πολλά.  Πολλά που σήμερα ίσως μοιάζουν αυτονόητα. Αλλά δεν ήταν.

Δουλέψαμε και δουλεύουμε ολιστικά.  Με περιφερειακή συνείδηση, χωρίς ανούσιους τοπικισμούς.  Αλλά και με πλήρη συναίσθηση για τις ιδιαίτερες ανάγκες και προοπτικές, όχι μόνο σε κάθε Νομό, αλλά σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό της Στερεάς Ελλάδας. Πριν από λίγα χρόνια το Νοσοκομείο Χαλκίδας έμοιαζε τελειωμένη υπόθεση.

Κι όμως σήμερα, χωρίς να βάλει ούτε ένα ευρώ το κεντρικό κράτος, είναι έτοιμο να παραδοθεί στους πολίτες.  Ίσως το σημαντικότερο έργο του Νομού μας! Μέχρι πρόσφατα, ο βόρειος διαμήκης άξονας της Εύβοιας θύμιζε το τέρας που δεν τολμούσε να αγγίξει κανείς.

Εμείς το τολμήσαμε.  Σήμερα έχουμε ήδη 7 χιλιόμετρα δρόμου με νέα λωρίδα στο τμήμα Ψαχνά – Προκόπι και σε λίγες μέρες ξεκινάμε ακόμη 4 χιλιόμετρα.  Μέσα σε μια θητεία ξεκινήσαμε και τελειώνουμε τις παρακάμψεις στο Προκόπι, τα Λουτρά Αιδηψού, το Βουτά και τα Γιάλτρα.

Βρήκαμε χρήματα και ξεκινήσαμε την κατασκευή του τσιμεντένιου προστατευτικού στα Ήλια. Βρήκαμε στάσιμο ένα σημαντικό έργο, το Αφράτι – Πισσώνας και όχι μόνο το ξεμπλοκάραμε, αλλά προσθέσαμε σε αυτό τρία νέα συμπληρωματικά έργα.

Χάρη στα οποία, ο δρόμος αυτός εξελίσσεται σε μια ενιαία αρτηρία που θα συνδέει το Ληλάντιο πεδίο, με τη Δίρφυ και τη Μεσσαπία. Και προς νότια, ολοκληρώσαμε τις μελέτες για τον οριζόντιο άξονα του Νομού από τα Λέπουρα, ως το λιμάνι της Κύμης. Και τις επόμενες μέρες εντάσσουμε και το μεγάλο μας έργο του νέου δρόμου προς την παραλία Οξυλίθου.

Αλλά και τα έργα παιδείας και πολιτισμού.
Με πλέον εμβληματικά το αρχαίο θέατρο της Ερέτριας, την Αρέθουσα, το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Προκόπι, το Κύμα στην Αιδηψό, το Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Χαλκίδας, το Κάστρο Σκύρου.  Αλλά και δέκα σχολικά κτίρια, νέα ή επεκτάσεις που χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε! 
Έργα για τον πρωτογενή τομέα, όπως το αρδευτικό του Λήλαντα που μελετήθηκε και προχωράει, για να ποτιστεί επιτέλους το Ληλάντιο πεδίο. Έργα για τον αθλητισμό, σε όλο το Νομό και βέβαια πάμπολλα μικρά αλλά σημαντικά έργα για την οδική ασφάλεια.

Θα μπορούσα να σας μιλάω ώρες για τα έργα. Είναι η μεγάλη μου αγάπη.  Αλλά η δουλειά μας δεν τελειώνει σ’ αυτά.  Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα σε απορρόφηση του ΕΣΠΑ.

Επενδύσαμε στον Τουρισμό και γίναμε η πρώτη Περιφέρεια σε ποσοστιαία αύξηση διανυκτερεύσεων. Βάλαμε τα προϊόντα μας στα ράφια των καλύτερων ευρωπαϊκών αγορών με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη.  Δώσαμε νέα ώθηση στην επιχειρηματικότητα με τα Κέντρα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας.  Σήμερα τα αναβαθμίζουμε σε ειδική δομή προσέλκυσης επενδυτών.  Τα ΚΥΕ γίνονται ο εμπορικός ακόλουθος της Περιφέρειάς μας στο εξωτερικό.

Στηρίξαμε χιλιάδες συμπολίτες μας με τη Γέφυρα. Τη νέα μας δομή για δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.  Θέλω, όμως, να αναφέρω και κάτι ακόμα. Που εδώ στην Εύβοια μας ενδιαφέρει πολύ.

Αναπύξαμε έναν από τους καλύτερους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας της χώρας με πλήρη ψηφιοποίηση του συντονισμού αντιμετώπισης φαινομένων και υψηλή ετοιμότητα ολόκληρο το χρόνο.  Και σε αυτό το δρόμο, φίλες και φίλοι, θέλουμε να συνεχίσουμε!

Να διεκδικήσουμε ακόμη πιο δυνατά τις μεγάλες οδικές παρακάμψεις. Της Χαλκίδας, της Νέας Αρτάκης, της Καστέλλας, του Βασιλικού, της Αμαρύνθου, αλλά και του Αλιβερίου και των Λεπούρων.  Αλλά και τα φράγματα Ψαχνών και Μανικίων.  Στοιχήματα που δώσαμε με τον Κώστα Μπακογιάννη και προχώρησαν.

Ωρίμασαν μελετητικά και είναι έτοιμα να γίνουν πράξη.  Πράγματα που για να πετύχουμε χρειάστηκε να φωνάξουμε δυνατά σε αυτιά που δεν είχαν διάθεση να ακούσουν.

Φίλες και φίλοί,  Συνεχίζουμε! Για να μεταφέρουμε επιτέλους το εμπορικό λιμάνι της Χαλκίδας έξω από τον αστικό ιστό.  Να αναπτύξουμε στις δυο ακτές του Ευβοϊκού σοβαρές υποδομές για τον θαλάσσιο τουρισμό και τον ναυταθλητισμό.  Να αναπτύξουμε τα υδατοδρόμια του Νομού, για τα οποία έχουμε ήδη εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση!

Πέντε νέοι σταθμοί στην Εύβοια και τη Σκύρο που θα αλλάξουν ριζικά τον μεταφορικό και τουριστικό χάρτη του Νομού.  Να ολοκληρώσουμε το έργο μας στους οδικούς άξονες, το βόρειο, το νότιο για την Καρυστία και τον οριζόντιο για την Κύμη και το λιμάνι της.

Να συνεχίσουμε την επένδυσή μας στους δρόμους της ανατολικής ακτής της Εύβοιας, που είναι ο κρυμμένος θησαυρός του νησιού.  Να ολοκληρώσουμε το λιμάνι του Μαντουδίου.

Και να δουλέψουμε συνεργατικά με τον Δήμο και το Επιμελητήριο για τα τρία μεγάλα συγκροτήματα της Χαλκίδας. Την Αγορά, που ήδη χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια, το Γεωργιάδη και το Δημόκριτο.

Να προχωρήσουμε τις πολιτιστικές μας διαδρομές για την Αυλίδα, την Ερέτρια, την Αμάρυνθο.  Να επιμείνουμε στον Τουρισμό και την Αγροδιατροφή.  Να ολοκληρωθεί η επένδυση στο φυσικό αέριο, που θα ανακουφίσει χιλιάδες νοικοκυριά.

Με δυο λόγια φίλες και φίλοι, στοχεύουμε ψηλά. Έχουμε πετύχει πολλά και θα πετύχουμε περισσότερα.  Στην καθημερινότητα και την ανάπτυξη.  Για νέες θέσεις εργασίας.  Για καλύτερη ποιότητα ζωής.  Για περισσότερες και κυρίως ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες.

Φίλες και φίλοι,  Ήρθε, όμως, η στιγμή να στρέψουμε όλοι το βλέμμα μας στους πραγματικούς πρωταγωνιστές αυτής της βραδιάς.  Την ομάδα της Εύβοιας που θα επιμείνει στην καρδιά της Ελλάδας. Τους ανθρώπους που θα κάνουν πράξη όλα όσα ονειρευόμαστε και σχεδιάζουμε!

Άνθρωποι από κάθε περιοχή της Εύβοιας, από κάθε επαγγελματικό κλάδο. Άνθρωποι όλων των ηλικιών. Και φυσικά από όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις.  27 συμπολίτες μας, αγαπητοί στις κοινωνίες που ζουν και δραστηριοποιούνται. Με γνώσεις και εμπειρίες από την πραγματική οικονομία και τη δημόσια διοίκηση. Κυρίως όμως, με ικανότητες, ακεραιότητα και όρεξη, πολλή όρεξη για δουλειά!  Όλοι τους γνωρίζουν καλά τις ανάγκες της κάθε πόλης, και του κάθε χωριού σε ολόκληρη την Εύβοια.

Τους καλώ να τους γνωρίσετε!
Δώστε τους το πιο ζεστό σας χειροκρότημα! Το αξίζουν πραγματικά!  Γιατί αυτή είναι η ομάδα που θα επιμείνει για ένα ακόμα καλύτερο αύριο στη Στερεά Ελλάδα.  Και πιστέψτε με. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε ακόμα σκληρότερα για την Εύβοια και όλη την Στερεά.

Φίλες και φίλοι,
Εκείνο που ζητώ από εσάς είναι να μας εμπιστευτείτε ξανά.  Για να κρατήσουμε την Στερεά Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.  Να μην αφήσουμε να χαθούν οι τεράστιες προσπάθειες που έγιναν απέναντι στην αδράνεια και την απραξία.
Φίλες και φίλοι, πληρώσαμε πολύ ακριβά στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια το λαϊκισμό και την τσάμπα μαγκιά. Δε μας παίρνει να κάνουμε το ίδιο λάθος και στη Στερεά Ελλάδα.

Η Περιφέρεια είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Και θα επιμείνουμε μέχρι τέλους.  Για να μην χαθεί ούτε μια ώρα δουλειάς.  Για να μην χαθεί ο,τι κερδίσαμε με κόπο μέχρι σήμερα.  Για να μην χαθεί η κεκτημένη ταχύτητα.  Ελάτε, φίλες και φίλοι, να κάνουμε την καρδιά της Ελλάδας να χτυπήσει πιο δυνατά.  Να πετύχουμε περισσότερα για περισσότερους.  Να επιμείνουμε μαζί σε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.  Να επιμείνουμε μαζί, Ευβοιώτες και Ευβοιώτισσες, στην Καρδιά της Ελλάδας. Σας ευχαριστώ πολύ.»

Από Evia Time

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *