Spread the love

Τα αντικολλητικά τηγάνια και οι κατσαρόλες είναι τα πιο αγαπημένα μαγειρικά σκεύη στον κόσμο. Καθαρίζονται εύκολα και δεν απαιτούν πολύ λάδι για να λιπάνετε την επιφάνειά τους. Πολλοί Αμερικανοί, ωστόσο, δεν γνωρίζουν τους τοξικούς κινδύνους που κρύβονται σε αυτές τις αντικολλητικές επικαλύψεις.

Εάν αγοράζετε ήδη φρέσκα, βιολογικά συστατικά χωρίς ΓΤΟ και χημικές ουσίες, αλλά εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε αντικολλητικά σκεύη, όλες οι προσπάθειες να περιορίσετε τις βλαβερές για την υγεία χημικές ουσίες αγοράζοντας βιολογικά τρόφιμα είναι εντελώς μάταιες. Τα περισσότερα μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιούνται σήμερα διοχετεύουν τοξίνες απευθείας στο φαγητό που εξυπηρετούν καθημερινά τις οικογένειές μας.

Οι αντικολλητικές κατσαρόλες και τα τηγάνια είναι κατασκευασμένα από πολυ- και υπερφθοροαλκυλικές ουσίες (PFAS). Όταν αυτές οι ενώσεις θερμαίνονται, απελευθερώνουν υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ (PFOA), μια καρκινογόνο χημική ουσία, στα τρόφιμα. Επιπλέον, πολλές από τις φθηνότερες κατσαρόλες και τηγάνια είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο. Σε σύγκριση με άλλα μέταλλα, το αλουμίνιο είναι ένα σχετικά μαλακό μέταλλο που μπορεί εύκολα να ξεφλουδίσει και να μολύνει τα τρόφιμα όταν θερμαίνεται.

Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι το αλουμίνιο στα τρόφιμα, το νερό και τα εμβόλια είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην αύξηση της νόσου του Αλτσχάιμερ. Επιπλέον, έχει επίσης αποδειχθεί ότι βλάπτει το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ) και στα παιδιά, με αποτέλεσμα καταστάσεις όπως διαταραχές της μνήμης, αυτισμός, επιληψία, νοητική υστέρηση και άνοια.

Αντί να ρίξετε τα ζάρια και να ρισκάρετε οποιαδήποτε από αυτές τις τρομερές συνθήκες, επιλέξτε ασφαλέστερα μαγειρικά σκεύη. Αν και έρχονται με βαριά τιμή, αξίζουν την επένδυση για την προστασία της υγείας της οικογένειάς σας. 

Ενώ τα ντεμοντέ μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο είναι μία από τις ασφαλέστερες διαθέσιμες επιλογές μαγειρέματος, παρακάτω θα βρείτε έξι άλλες ασφαλείς, μη τοξικές και οικολογικές εναλλακτικές λύσεις αντί των αγαπημένων, τοξικών τηγανιών από τεφλόν:

1. GreenPan

Αυτή η βελγική μάρκα ανώτερης ποιότητας κατασκευάζει αντικολλητικά, μη τοξικά μαγειρικά σκεύη επικαλυμμένα με Thermolon. Το Thermolon είναι ένα κεραμικό στρώμα κατασκευασμένο από άμμο. Σε αντίθεση με άλλα αντικολλητικά τηγάνια, τα GreenPans δεν περιέχουν μόλυβδο, κάδμιο, PFAS ή PFOA και μπορούν να αντέξουν υψηλές θερμοκρασίες έως 450°C ή 840°F. Δεδομένης αυτής της υψηλής θερμοκρασίας, τα τηγάνια δεν θα σχηματίσουν φουσκάλες ούτε θα απελευθερώσουν τοξικές αναθυμιάσεις ή χημικές ουσίες όταν υπερθερμανθούν.

Επιπλέον, η εταιρεία κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να κάνει τη διαδικασία παραγωγής όσο το δυνατόν πιο πράσινη, απελευθερώνοντας 60% λιγότερο CO2 σε σύγκριση με άλλες εταιρείες που χρησιμοποιούν παραδοσιακά υλικά επίστρωσης.

Δεδομένου ότι η εταιρεία κατασκευάζει τα φιλικά προς το περιβάλλον τηγάνια της εδώ και δέκα χρόνια, βελτιώνει συνεχώς την αντικολλητική επιφάνεια. Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα GreenPan, η Organic Authority συνιστά να αγοράσετε τα πιο προηγμένα τηγάνια πέμπτης γενιάς.

2. Beka Eco-Logic

Μια άλλη εξαιρετική σειρά φιλικών προς το περιβάλλον και ασφαλών μαγειρικών σκευών είναι η Beka Eco-Logic. Η εταιρεία προσφέρει μια ευρεία γκάμα μη τοξικών, φιλικών προς το περιβάλλον μαγειρικών σκευών, συμπεριλαμβανομένων τηγανιών, τηγανιών, γουόκ, κουτάλες, skimmers, σπάτουλες και τρυπητήρια. Είναι κατασκευασμένα από σκόνη μπαμπού και άλλα φυσικά, βιοδιασπώμενα υλικά.

3. BioChef

Η BioChef παράγει υψηλής ποιότητας, φιλικά προς το περιβάλλον μαγειρικά σκεύη κατασκευασμένα από βιοπλαστικό. Σε αντίθεση με το πλαστικό που γνωρίζουμε, αυτά τα σκληρά υλικά προέρχονται από ανανεώσιμη βιομάζα από καλαμπόκι, ζάχαρη ή φύκια. Για να κάνει την εταιρεία τους ακόμα πιο φιλική προς το περιβάλλον, η BioChef ανακυκλώνει αυτά τα υλικά από τρόφιμα που συνήθως καταλήγουν σε χωματερές.

4. Mauviel

Τα μαγειρικά σκεύη με βάση το χαλκό, κατασκευασμένα από τη Mauviel, μια γαλλική μάρκα που αγαπούν πολλοί επαγγελματίες σεφ, κυκλοφορούν από τη δεκαετία του 1830. Η προσιτή σειρά M’Stone της Mauviel αποτελείται από τηγάνια επικαλυμμένα με αντικολλητικό κεραμικό στρώμα χωρίς PFOA και PTFE.

5. Ozeri Green Earth

Για τα πράσινα ασβέστη τηγάνια Green Earth, η Ozeri χρησιμοποιεί μια γερμανική αντικολλητική, χωρίς PFOA και PTFE κεραμική επίστρωση που ονομάζεται Greblon. Η καινοτόμος επιφάνεια μαγειρέματος με κυψελοειδή υφή είναι ανθεκτική στις γρατσουνιές και στη θερμότητα και είναι απολύτως ασφαλής για χρήση σε εστίες αερίου, ηλεκτρικές ή επαγωγικές εστίες.

6. Ecopan

Αυτά τα ανθεκτικά τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι δεν θα βαθουλώνουν ούτε θα παραμορφώνονται και είναι απαλλαγμένα από PTFE και PFOA. Επιπλέον, η αντικολλητική τους κεραμική επίστρωση είναι εξαιρετικά ανθεκτική στη θερμότητα για να αποτρέψει τις φουσκάλες και τους τοξικούς αναθυμιάσεις.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τοξίνες στην παροχή τροφίμων και νερού στο Toxins.news .

Από Evia Time