Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε μια εναλλακτική συνταγή vegan παγωτού βανίλιας που είναι το ίδιο απολαυστικό όπως και το κλασικό παγωτό που παρασκευάζεται από ζωικό γάλα. Είναι μια σύνθεση χωρίς την χρήση γαλακτοκομικών προϊόντων, που σίγουρα θα ευχαριστήσει ακόμα και τους πιο φανατικούς του παγωτού. Συνδυάζοντας κρεμώδη φυτικά γάλατα, αρωματικό εκχύλισμα ή σπόρους βανίλιας με φυσικές γλυκαντικές ουσίες, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα επιδόρπιο που είναι ταυτόχρονα απολαυστικό και υγιεινό. Είτε θέλετε να το απολαύσετε μόνοι σας, είτε να το συνδυάσετε με φρέσκα φρούτα, αυτό το vegan παγωτό θα σας εκπλήξει ευχάριστα με την απόλυτη γεύση και την υφή του.
Το παγωτό βανίλια είναι μια διαχρονική κλασική γεύση, που έχει αγαπηθεί από πολλούς για την απλότητα και την πλούσια γεύση του. Παραδοσιακά, φτιάχνεται με γάλα και κρέμα γάλακτος, η κρεμώδης υφή του και οι αρωματικές νότες βανίλιας το κάνουν μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους φίλους του παγωτού. Ωστόσο, με την αύξηση της vegan κοινότητας και της φυτικής διατροφής, υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις χωρίς γαλακτοκομικά, που δεν έχουν κάτι να ανταγωνιστούν σε γεύση και υφή από το κλασικό παγωτό.
Δημιουργώντας την βάση του παγωτού
Όλα ξεκινάνε από την βάση του παγωτού. Είναι εκεί που θα χτίσουμε το υπόλοιπο κομμάτι για να επιτύχουμε την γεύση που θέλουμε. Αντί για αγελαδινό ή πρόβειο φρέσκο γάλα και κρέμα γάλακτος, θα χρησιμοποιήσουμε έναν συνδυασμό από κρεμώδη φυτικά γάλατα, όπως γάλα καρύδας, αμυγδάλου ή γάλα κάσιους. Αυτές οι εναλλακτικές λύσεις παρέχουν μια πλούσια, βελούδινη υφή που μιμείται την κρεμώδη υφή του παραδοσιακού παγωτού.
Για να ενισχύσουμε την κρεμώδη υφή, θα ενσωματώσουμε μια μικρή ποσότητα από φυτικό λάδι η βούτυρο. Η κρέμα καρύδας θα δώσει μια πλούσια, βαθιά γεύση στο παγωτό μας. Επιπλέον, μια πινελιά λαδιού με ουδέτερο άρωμα, όπως λάδι καρύδας ή ελαφρύ ελαιόλαδο, μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω την υφή του παγωτού μας, χωρίς να επικαλύψει τη γεύση της βανίλιας.
Επιλέγουμε εκχύλισμα βανίλιας υψηλής ποιότητας ή για πιο έντονη γεύση, χρησιμοποιήστε stick βανίλιας. Για να βγάλετε το περιεχόμενο από το stick βανίλιας, απλά χωρίστε το κατά μήκος και ξύστε το περιεχόμενο, χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός μαχαιριού. Έπειτα, ρίξτε το στο μείγμα που θα φτιάξετε και ανακατέψτε το, δημιουργώντας έτσι μια γεύση που είναι ταυτόχρονα λεπτή και απολαυστική.
Λίγο αλάτι στο μείγμα θα ενισχύσει τη γεύση. Το αλάτι βελτιώνει την γεύση και την γλυκύτητα του παγωτού ενώ εξισορροπεί το φυτικό γάλα και την κρέμα καρύδας.
Πως να δώσετε στο παγωτό μία τέλεια υφή:
Η επίτευξη της τέλειας ισορροπίας κρεμώδους υφής είναι απαραίτητη σε ένα παγωτό. Ένας τρόπος για να διασφαλίσετε μια λεία υφή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα δυνατό μπλέντερ ή σπιτική παγωτομηχανή για να ανακατέψετε καλά τα συστατικά. Αυτό βοηθά στη διάσπαση κόκκων από το γάλα καρύδας και δημιουργεί μια μεταξένια λεία βάση.
Για μια έξτρα κρεμώδη υφή, εξετάστε το ενδεχόμενο να βάλετε στο μείγμα σας έναν σταθεροποιητή για γλυκά, όπως άμυλο ταπιόκας. Αυτά τα φυσικά πηκτικά βοηθούν στην πρόληψη του σχηματισμού κρυστάλλων πάγου και δίνουν στο παγωτό μια βελούδινη αίσθηση στο στόμα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο!



