Spread the love

Η κύρια ιατρική έρευνα και κατακτήσεις και η εμπειρία χιλιετιών αντισυμβατικών παραδόσεων συνυπάρχουν και συνεργάζονται στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ολοκληρωμένης Ιατρικής και Υγείας που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο Angelicum της Ρώμης έως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Η ογκολογία είναι ένα από τα οκτώ βασικά θέματα που επικεντρώθηκαν στο Συνέδριο. Σύμφωνα με ειδικούς τόσο της αλλοπαθητικής όσο και της ολιστικής, μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη θεραπεία και την υγεία των καρκινοπαθών, στην ισορροπία μεταξύ παράδοσης και σύμβασης, στην οποία ο βελονισμός, η διατροφή και η χημειοθεραπεία παίζουν ρόλο, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Σημαντικές επιστημονικές μελέτες που παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνουν αυτές που πραγματοποιήθηκαν από γιατρούς και ειδικούς του ARTOI (Ίδρυμα Έρευνας για Ολοκληρωτικές Ογκολογικές Θεραπείες), σε 60 ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο. Αποκαλύπτουν αναμφίβολα τις θετικές συνεργιστικές επιδράσεις της χορήγησης φυσικών και βοτανικών προϊόντων και άλλων ολοκληρωμένων τρόπων, καθώς και της παραδοσιακής ακτινοθεραπείας, με απώτερο σκοπό την παράταση της επιβίωσης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς.

Μελέτες δείχνουν ότι εκτός από φυσικές θεραπευτικές επιλογές, οι μέθοδοι θεραπείας μπορεί να περιλαμβάνουν υπερθερμία, κάνναβη, βελονισμό σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού, σκανδιναβικό περπάτημα, φάρμακο μυαλού-σώματος για μείωση των παρενεργειών, ομοιοπαθητική, βοτανοθεραπεία, παραδοσιακή κινεζική ιατρική, συμβουλευτική και ενσυνειδητότητα.

Ξεπερνώντας το ιστορικό ρήγμα μεταξύ ιατρικής και αντισυμβατικών πρακτικών

Ερωτηθείς εάν το ρήγμα που υπήρχε ιστορικά μεταξύ της ιατρικής και των αντισυμβατικών πρακτικών έχει ξεπεραστεί, ο Δρ Elio Rossi, Διευθυντής της Εξωτερικής Κλινικής Ομοιοπαθητικής στο Νοσοκομείο της Lucca, είπε ότι υπάρχουν τομείς στους οποίους η συνύπαρξη είναι ευκολότερη και σε άλλους τομείς είναι περισσότερο δύσκολο γιατί δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των ασκούμενων.

Επιπλέον, εξήγησε, η δυσκολία μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε αντίθεση. Ευτυχώς, ωστόσο, πρόσθεσε, μέχρι σήμερα η συντριπτική πλειονότητα όσων έρχονται σε επαφή με ασθενείς, ιδιαίτερα οι παιδίατροι και οι γενικοί ιατροί, είναι υπέρ μιας ολιστικής προσέγγισης της υγείας του ασθενούς.

Παρουσία ΠΟΥ

Ως εκ τούτου, η παρέμβαση και η παρουσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στο Συνέδριο της Ρώμης είναι σημαντική, είπε ο Δρ Rossi. Σημείωσε ότι ο ΠΟΥ «είχε πάντα ενδιαφέρον για την ανάπτυξη μη συμβατικών μεθόδων, ειδικά στον παγκόσμιο νότο όπου δεν υπάρχει βιωσιμότητα των δαπανών για ορισμένες θεραπείες».

Και είναι σημαντικό, τον περασμένο Αύγουστο στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής του ΠΟΥ για την Παραδοσιακή Ιατρική 2023 «Προς την υγεία και την ευημερία για όλους», που πραγματοποιήθηκε στο Gandhinagar του Γκουτζαράτ της Ινδίας, η τελική δήλωση περιελάμβανε μια σαφή φόρμουλα για την προώθηση της ιατρικής που ορίζεται ως «παραδοσιακή, συμπληρωματική και ολοκληρωμένη», της οποίας οι επιτυχίες σήμερα είναι εκατοντάδες φορές μεγαλύτερες από ό,τι πριν από μερικά χρόνια.

Της Gabriella Ceraso

ΠΗΓΗ – vaticannews.va

Από Evia Time