Spread the love

Ο προγνωστικός προγραμματισμός, είναι μια θεωρητική μέθοδος μαζικού ελέγχου του μυαλού, όπου υποθέτει ότι οι άνθρωποι, μέσω έργων τέχνης, εκπαιδεύονται να δέχονται προγραμματισμένα σενάρια για το μέλλον.

Ο προγνωστικός προγραμματισμός είναι η θεωρία ότι η κυβέρνηση ή άλλα ανώτερα επίπεδα χρησιμοποιούν ταινίες μεγάλου μήκους ή βιβλία ως εργαλείο για μαζικό έλεγχο του μυαλού για να κάνουν τον πληθυσμό πιο δεκτικό στα προγραμματισμένα μελλοντικά γεγονότα. Ως εκ τούτου, ο προγνωστικός προγραμματισμός θεωρείται εργαλείο προπαγάνδας ή μαζικής ψυχολογικής προετοιμασίας που λειτουργεί σε υποσυνείδητο ή άρρητο επίπεδο.

Η Ludovico Technology εξερευνήθηκε

Η ατζέντα είναι να επιτραπεί στους πολίτες να ενεργούν σύμφωνα με τις επιθυμίες της κυβέρνησης μέσω ενός επιστημονικού προγράμματος που ονομάζεται τεχνολογία Ludovico.

Ο Aldous Huxley αποκάλυψε την κατανόησή του για τα διάφορα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον προγραμματισμό των ανθρώπων στην κοινωνία, και αυτή η κατανόηση είναι εμφανής στο μυθιστόρημά του «Brave New World» (1932).

Οι ταινίες είναι ένας καλός τρόπος για να καλλιεργήσετε ανθρώπους που έχουν ένα συγκεκριμένο όραμα για το μέλλον, ειδικά τους νέους. Αυτή η διαδικασία ψυχολογικής μηχανικής των μελλοντικών ανθρώπων μέσω ταινιών και άλλων μεθόδων ψυχαγωγίας ονομάζεται προγνωστικός προγραμματισμός

Ένας ειδικός εξετάζει τη σκοτεινή πλευρά του προγνωστικού προγραμματισμού

Ο Alan Watts, ο οποίος ανέπτυξε τη θεωρία, εξηγεί: «Ο προγνωστικός προγραμματισμός είναι μια λεπτή μορφή ψυχολογικής επεξεργασίας που παρέχεται από τα μέσα ενημέρωσης για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με προγραμματισμένες κοινωνικές αλλαγές που πρέπει να εφαρμοστούν από τους ηγέτες μας»

Για παράδειγμα, η κύρια ιδέα πίσω από τον προγνωστικό προγραμματισμό είναι ότι το να δείχνεις στους ανθρώπους πράγματα στη μυθοπλασία τους εμποδίζει να αντιδράσουν σε αυτά στην πραγματική ζωή και ο τόνος της παρουσίασης δεν είναι σημαντικός.

Ένα σημαντικό μέρος της θεωρίας του προγνωστικού προγραμματισμού είναι ότι αν κάποιος δει κάτι που απεικονίζεται σε ένα μυθιστόρημα, η αντίδρασή του είναι ταπεινή αδιαφορία και πιθανώς δειλή διαμαρτυρία.

Παρόλο που ο προγνωστικός προγραμματισμός θεωρείται αποτελεσματικός με την έννοια της προετοιμασίας του κοινού για κοινωνική αλλαγή, ενισχύει την πεποίθηση ότι μια σύντομη εμφάνιση σε μια δημοφιλή ταινία με το όνομα μιας πόλης μπορεί να χρησιμοποιηθεί με συγκεκριμένο τρόπο για να εμποδίσει τους ανθρώπους να ανταποκριθούν στην τραγωδία .

Το κύριο πρόβλημα με αυτήν την έννοια είναι ο παραλογισμός και η αχρηστία της απαιτούμενης συνωμοσίας και η τεχνητή φύση της ίδιας της θεωρίας: όσο λιγότερο ρεαλιστικό είναι το παράδειγμα, τόσο ισχυρότερο θα πρέπει να είναι.

Η λειτουργία της ψεύτικης σημαίας

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, όταν οι συνωμότες σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μια επιχείρηση ψεύτικης σημαίας, θα αποκρύψουν την αναφορά του περιστατικού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πριν συμβούν οι θηριωδίες. Όταν συμβεί το περιστατικό, το κοινό θα μαλακώσει και επομένως θα το αποδεχτεί παθητικά αντί να του αντισταθεί ή να του αντιταχθεί.

Χρησιμοποιείται επίσης ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία γιατί όταν δημιουργούνται προσδοκίες όταν αρχίζουν να συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα, οι άνθρωποι φαίνεται να είναι πιο διατεθειμένοι να αποδεχτούν τη μοίρα.

Ο ρόλος του ελέγχου της φαντασίας

Υπάρχει επίσης έλεγχος της φαντασίας επειδή το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο εργαλείο πρόβλεψης προγραμματισμού είναι η επιστημονική φαντασία. Δημιουργώντας αυτές τις ιστορίες, ο συγγραφέας μπορεί να δημιουργήσει τα όρια της δικής του φαντασίας και σταδιακά να δείξει τι μπορεί να συμβεί. Ο Τραμπ είχε προβλεφθεί από τους «Σίμπσονς» σε πολλά επεισόδια, για παράδειγμα

Πρόβλεψη μελλοντικών γεγονότων

Εκτός από το να επιδεικνύουν τις κακές τους συνωμοσίες, οι προγνωστικές εκπομπές λέγεται ότι αμβλύνουν την επιρροή του κοινού στα τραυματικά γεγονότα που προβλέπουν. Επιπλέον, αυτά τα συμβάντα συνήθως δεν μπορούν να ανιχνευθούν από τα επηρεαζόμενα άτομα.

Αυτοί οι δύο παράγοντες επηρεάζουν γιατί πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο προγνωστικός προγραμματισμός είναι αληθινός, επειδή τις περισσότερες φορές ένα άτομο πιστεύει σε μια θεωρία συνωμοσίας και πιστεύει επίσης σε άλλες.

Τέλος, ο Alan Watts ήταν πολύ επιτυχημένος στο να εξηγήσει πώς είχε προβλεφθεί το συμβάν αναθεωρώντας τις ταινίες ή τα κινούμενα σχέδια πριν από την εκδήλωση, αλλά ο προγνωστικός προγραμματισμός δεν μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην πρόβλεψη του τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον με βάση τα τρέχοντα μέσα

Η αντίσταση είναι μάταιη

Εάν ο προγνωστικός προγραμματισμός είναι αποτελεσματικός, εκείνοι που επηρεάζονται από ψευδείς και παραπλανητικές αντιλήψεις είναι λιγότερο πιθανό να τιμωρήσουν ο ένας τον άλλον – δεν θα αντισταθούν, αλλά θα αποδεχτούν μόνο αυτό που συμβαίνει.

Προγνωστικός προγραμματισμός — ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος εισαγωγής ριζικών αλλαγών

Οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να απορρίψουν ριζικές αλλαγές και δεν θα χρειαστούν μια μακρά διαδικασία προσαρμογής για να γίνουν αποδεκτές τέτοιες αλλαγές στον τρόπο ζωής και στο περιβάλλον τους. Αυτή η προσαρμογή γίνεται έμμεσα χρησιμοποιώντας φανταστικούς πόρους όπως ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές

ΠΗΓΗ – medium.com/reciprocall/read-what-this-expert-has-to-say-about-predictive-programming-879a5cfafc4c

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Από Evia Time